Forside Præster Menighedsråd Personale Gudstjenester Kalender Børn/unge Kirker Set & Sket

HUNDBORG

JANNERUP

VANG

VORUPØR

V. VANDET

Salmemaraton

Salmemaraton i Vorupør Kirke
1. marts 2017 kl. 19-20

Hjertelig velkommen til Salmemaraton i Thisted provsti - denne gang under stjernehimlen i 5-stjerne-pastoratets Vorupør Kirke. Et super hjerteligt velkommen til jer alle! Nu starter en stemningsfuld time med masser af sang og klang.

Musikken leveres af: Sigrid Wilbrandt Kjær - på cello.
Kirsten Wilbrandt Kjær - på Bratsch. Og vores husorganist - Thomas Olesen.

Hvem føler det bedre end os? Vi her i 5-stjerne-sognene og i Thy? Naturen betyder rigtig meget! Vesterhavets bølger og himlens blæst kan bruse stærkere end storbyfolk ka' ane!

Sådan skal også vores sang bruse. Den fortæller os: At tro er at komme til det der er større end vi kan forstå! Hvis der er nogen, som er særlig velsignet med det ufattelig store i naturen, så er det os alle her i 5-stjerne-sognene og i Thy! Derfor har vi i Vorupør hentet naturens store kraft ind i kirken! Himlens blå farve ses på kirkehvælvingerne i den korsformede kirkes 4 sideskibe! Marhalmens pastelgrønne farve på bænkene! Solens stråler på bænkeryggen. Havets bølger på altertavlen og prædikestolen!

Vi synger salme 582: At tro er at komme til det der er større!

Mens kirkeklokkerne ringede og vi ventede.

Folk kom til Salmemaraton fra hele Thisted, Thy og 5-stjerne-sognene.

Bølgerne gik højt til Salmemaraton i Vorupør.

Vi er alle flettet sammen her i kraft af, at vi lever i 5-stjerne-sognene og i Thy. Det med stjernerne har dybe lokale rødder: Det starter med den berømte gyldne stjerne på spidsen af Jannerup Kirkes tag. Ifølge legenden kommer denne stjerne med en engel, der bringer sundt liv.

Må denne stjerne stråle over jer!

Må denne stjerne bringe os alle et sundere liv!

Lad os få den til at stråle igen!

Og løfter vi blikket op mod kuplen her, så ser vi, at vores Vorupør Kirke også er en stjernekirke. For deroppe lyser samme motiv: Stjerner! Gyldne stjerner! På en himmel! Samme stjerne bruger vi på gravsten som tegn på liv. Overalt, dér hvor et menneskes fødsel er angivet, kan vi se en lille stjerne. Det er tegnet for det nye liv! Derfor vil jeg også så gerne sætte en stjerne med ordet "LIV" bag på min bil, og derfra kommer også vores navn "5-STJERNE-kirkerne". Stjernen står for det højeste i det kristne budskab: LIVET! "Jeg er livet" siger Herren.

Vi synger nu salme 596: Kender du den livsens kilde.

Trioen fra venstre til højre: Thomas Olesen, Kirsten W. Kjær, Sigrid W. Kjær.

Kirsten W. Kjær 17 år spillede bratsch.

En af de 10 salmer var 584 »Beder og I skulle få«.

Vi rejste os, da vi sang »Den store mester kommer«.

Jeg sad engang til gudstjeneste. Da den var færdig, pegede en kirkegænger på én, som sad i nærheden. Han sagde: "Ligner hun ikke dronningen en smule?" Jeg kiggede og mente: "Nej, der er ingen lighed!" Så rejste kvinden sig... præsten kom hen til hende, han hilste og ledsagede hende meget høfligt ud af kirken. Da det gik op for os kirkegængere, at det virkelig var dronningen, stod vi straks op til hendes ære." Næste salme hedder "Den store mester kommer". Og så er det mere end passende, at vi rejser os til hans ære. Og vi adlyder hans ord "Vend dig om" ved at vi vender os om.
Og så kikker vi nu med vores åndelige øjne ud over Vesterhavet henimod horisonten til evigheden, hvor han lever i bedste velgående
Vi synger 612: Den store mester kommer

1-års-jubilæums-fejring for Salmemaraton - med brownies under stjerne-himmelhvælvet i Vorupør Kirke marts 2017.

Den nye Vorupør-Kirke-kage lanceres.

Begejstring over, at man nu også kan spise Vorupør Kirke.

Lone og Vips skænkede kaffe om kap på hver side i koret.

Forleden sad vi og øvede oppe ved orgelet, og pludselig bankede det på kirkedøren neden under. Der stod en mand, vi aldrig havde set. Han bragte nogen mærkelige ting med. Tingene havde en lang rejse bag sig. De kom helt fra Japan.Det var 4 hemmelighedsfulde pakker.
Brune i meget kraftigt karton og rigtig store.

På hver af dem stod samme adresse: Vorupør Kirke. De 4 pakker blev modtaget, kvitteret og bragt ind i kirken.

Det er en lille premiere, for nu skal de 4 mysteriøse pakker tages i brug – for første gang!

Vi synger nu salme 613 Herre, du vandrer forsoningens vej"
Synes I ikke, de 4 mærkelige pakker har fungeret rigtig godt? Og at vores organist Thomas er dygtig til at spille på dem? Efter at de var blevet sat sammen som legoklodser – er resultatet nemlig blevet det her – elektronisk klaver!

Flag i alle brownies på grund af 1 års salmemaraton i Thisted provsti.

Stående kirkekaffe under stjernehimlen i Vorupør Kirke.

Der må brygges ekstra kaffe og bringes forstrækninger af Vorupør-kirke-kagen!

Efter de 10 salmer var kaffe under stjernehimlen stærkt tiltrængt. Tak for dejlig sang til jer alle! Tak for dejlig musik, Thomas, Sigrid, Kirsten!

I 2017 fejrer vi 500-års-jubilæum. Fordi reformationen startede for 500 år siden!

Det er en stor begivenhed!

Rigtig stor!

Men hov: lige her og nu i Vorupør Kirke fejrer vi endda et 2.500-års-jubilæum. Totusinde-femhundrede år! Vi synger nemlig "salme-maraton" – med tryk på maraton. Og dermed står vi i en tradition, som begyndte i tidernes morgen: for totusinde-femhundrede år siden! Dengang drejede det sig om "liv og død". Det var dengang, verdens første maraton fandt sted.

Legenden fortæller, at "døden" kom til Athen.

At Athen blev overfaldet af "den sikre død". Døden dukkede op i skikkelse af Athens "fjende". Landet blev angrebet af en hær på hundred tusinde! Døden var i kæmpe overtal!

For Athen havde kun sølle ti tusind, der var i stand til at forsvare sig. Alligevel: De sang salmer og drog syngende i krig mod den sikre død! Det afgørende slag stod ved byen maraton. Døden var stensikker!

Men så skete miraklet: Livet sejrede!

Nu blev der sendt en "løber" til Athen. Fra byen Maraton til byen Athen var der ca. 40 km. Han løb og løb så stærkt han ku'! Og kom til Athen med det glædelige budskab: "Døden er besejret! Jeres LIV er sikret!"

Efter han havde overbragt den "glædelige nyhed" – som på original græsk hedder: "evangelium" – faldt han død om. Han ofrede sit liv for at bringe budskabet om LIVET! Derfor lader vi vores tunger løbe ... maraton...salmemaraton!

Vi synger nu en salme af Grundtvig – nummer 696: "Kærlighed er lysets kilde"