Levende Luther-rose i 5-stjerne-pastoratet

Luther9Luther1Luther2Luther3Luther4Luther5Luther6Luther7Luther8

Sensation! 500-års fødselsdag! Vi fejrer Reformationen!

Til ære for den 500-årige fødselar har Dronning Margrethe II af Danmark broderet en Lutherrose. Den kongelige blomst beundres nu af millioner af turister, som besøger Stadtkirche i Wittenberg. Dér stråler den nu på forhænget foran alteret.

I samme anledning har vores stjerneteam i Hundborg i skikkelse af Holger Poulsen, Anna Marie Møller og Mette Kristensen broderet en Luther-rose! Den har en størrelse på tre meter og er fuld af liv, fordi den er blevet “broderet” med hundreder af levende blomster.

Luther holdt af sin rose. Han satte den som sejl på alle vigtige dokumenter og breve. Enhver besøgende, tigger eller fyrste, måtte ydmygt bøje hovedet under Lutherrosen, for den var også anbragt over hoveddøren til Lutherhaus i Wittenberg.

Lutherrosen er et udbredt symbol i den evangelisk-lutherske kirke. Blomstens former og farver rummer kristne tanker. Korset i midten står for troen på Jesus Kristus. Det røde hjerte for liv og kærlighed. Den hvide farve i blomstens kronblade står for glæde og fred. Lige som vores 5-stjerne-pastorat består af 5 kirker, har Lutherrosen 5 kronblade. Den blå farve uden om de fem hvide kronblade står for det himmelske. Den gule ring uden om det hele for helhed, det evige og evig salighed.

Ifølge legenden startede vores store 500-års-jubilæumsfejring med hammerslaget. Luther svang hammeren og bankede de berømte 95 teser op på Schlosskirche i Wittenberg. Lutherrosen er en af vores fem-stjerne-events. Med sine hundreder af blomster i røde, hvide, blå og gule farver blomstrer den til ære for dig, reformationen, Luther og folkekirken!

Vær velkommen til at lægge din vej forbi Hundborg Sognehus. Nyd 5-stjerne-pastoratets levende Lutherrose!

Med venlige hilsner
Sognepræst Anne Marie Nande Kraft

 

 

 

HolgerLøfterLutherrosenTraktor Luther-Rose 5-stjerne-kirker - Arbeitskopie 2RendegraverLutherroseDCIM100MEDIADJI_0022.JPG